Към новия сайт ⇒ Aytos.bg
Вход


Айтоският бизнес – стил, номинации и добро настроение
24.06.2008
На традиционна парти среща се събра в петък местният Търговско индустриален бизнес клуб в Айтос. Ръководството с председател Иван Йорданов изпрати специални покани до всички свои членове, до Зам. областния управител Стефан Кенов, Кмета на Община Айтос Евгени Врабчев и екипа му, до Председателя на Общинския съвет Даниел Орлов и общинските съветници, до управителите на общинските фирми, институциите и банките. Красимир Костов отвори широко вратите на бистро „Хавай” за многобройните гости и успешно демонстрира изключителния си професионализъм в приготвянето на уникални кулинарни изненади.

      За доброто настроение на домакините и гостите се погрижиха водещите Дора и Веселин Ханджиеви и танцьори от бургаския „Модерен балет”. Най- голям интерес предизвикаха различните категории номинации: „С едни гърди напред” / за най-голям спонсор на Община Айтос беше присъдена на „РИНГ строй” ООД – Любомир Дражев. В тази категория бяха номинирани още ЕТ”ДЕСИЙ”- Иван Йорданов и „Мурад 61” ООД – Хасан Мурад.

      В категорията „Пари назаем само вземам” / за най-голям ползван кредит/, „Оскарът” получи „Роадстар” ООД – Костадин Атанасов, номинации имаха още „Никс” ЕООД – Николай Колев и „Кетчуп фрукт” АД – Иван Чолаков.

      „Стройстил” ЕООД – Стоян Стоянов получи наградата в категория „Общината щом възложи, да откаже той не може”, другите претенденти бях „Строймонтаж” ООД – Димитър Гугалов, ВИА ООД – Ганчо Пенчев

      Шеговитата категория „За най-висока банкетна култура” удостои с награда ЕТ „Даниел” – Даниел Орлов, за нея се бориха и „Никс” ЕООД – Николай Колев и

      ЕТ „Петров И.Г.” – Евгени Петров.

      В „Майстор на купона” номинираните бяха трима, наградата отнесе „Никс” ЕООД – Николай Колев +

      В много престижната категория „Мама, татко и аз” /семеен бизнес/ първото място беше отредено на ЕТ”Краси” – Красимир Костов

      Наградата „Възрастта не е порок” пък даде силен бизнес тласък и самочувствие на един от най-младите айтоски бизнесмени от „Делта мебел груп” – Мехмед Хюсеин

      В „Най-дългоочакваната придобивка бяха номинирани две фирми -

      ЕТ „Даниел” – Даниел Орлов и„Деметра” ООД . Правото да отнесе наградата вкъщи получи доайенът Димо Андонов.

      Иван Йорданов благодари на колегите си, че приемат сериозно работата в бизнес клуба и съдействат за неговото развитие. „Интересът към членството в нашия клуб расте, което е гаранция, че вървим в правилната посока. Срещи като тази са доказателство, че вече сме намерили верния тон, че сме намерили общите теми и проблеми в общуването между бизнеса и местната власт. Тук е мястото да благодаря на кмета и администрацията, на Председателя на Общинския съвет и съветниците за това, че през този мандат местната власт е отворена за диалог с бизнеса. Макар че мандатът е в самото си начало, някои предложения и решения на администрацията и Съвета показват позитивното отношение към бизнеса, към неговите проблеми и искания.”, каза заяви на срещата г-н Йорданов. Той използва присъствието на общинското ръководство, за да сподели в аванс една от идеите на Клуба за цялостна програма, която да включва мерки за преференции на местния бизнес. „Първите съвместни инициативи на общинската власт и Клуба по проекта за трансгранично сътрудничество с Община Буюккаръщъран ни дават надежда, че можем успешно да работим заедно и да преследваме една цел – по-доброто бъдеще на Айтос и общината.”, каза още шефът на айтоския бизнес клуб.

      Стефан Кенов – Зам. Областен управител:

      Поздравявам айтоския бизнес за инициативата. Благодаря на Общинската администрация и Общинския съвет, в лицето на кмета Евгени Врабчев и Председателя Даниел Орлов, както и на представителите на местния бизнес, че са постигнали толкова много във взаимоотношенията си. Защото, в крайна сметка, ролята на държавата и общините е да премахнат всички пречки пред бизнеса. А това в Айтос вие го правите за развитието на вашата община, на вашите фирми.

      Мога само да приветствам подобни инициативи, защото за първи път съм канен на такъв голям форум с представители на бизнеса, общината, Общинския съвет и институциите. Явно сте постигнали много за кратко време. Споделяйте своя опит със съседните общини и нека такива бизнес клубове бъдат създавани навсякъде. Сдружаването на бизнеса е важно условие за европейското ни бъдеще, а вие вече сте го постигнали.


Коментари
От айтозлийка
Това ли са най-големите бизнесмени на гр.Айтос
Добавете коментар


Име:
E-mail:
Коментар:

Въведете текста от картинката: