Вход


Искате ли да знаете повече за община Айтос?

Община Айтос обхваща южните склонове на Източна Стара планина и долината на река Айтоска. Територията й е 402.866 кв. км. Има разнообразен релеф, климатът е умерено континентален и е с население 35 600 души. В състава й са включени град Айтос и 16 населени места.

През община Айтос преминават важни транспортни комуникации – железопътната линия София – Бургас, автомобилния път София – Бургас и автомобилния път от Южна България, през Айтоския проход за Шумен – Русе и Варна. 

 

АРХИТЕКТУРНО ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС “ГЕНГЕР” - Айтос

 Едно неповторимо преживяване под чардаците на старите къщи… 

         Хотел, механа, кафене, музей, конферентна зала.

За резервации - тел.: 0558 261 58; 

администрация - тел.: 0558 261 57

 

  

По традиция, и тази година, на 2 юни, айтозлии ще почетат паметта на Христо Ботев и загиналите за българската свобода и независимост пред бюст-паметника на поета-революционер в Градската градина.
[Целият текст на новината]

1 ЮНИ 2012 Г. – ДЕН НА ДЕТЕТО
17,00 часа - Колоездачно състезание за момчета и момичета, на площад „Свобода”, организирано от Ротари клуб – Айтос в партньорство с Община Айтос.

 


[Целият текст на новината]
ДЕСИСЛАВА, МАРГАРИТА, МАРИЯ И ЯНИСЛАВ ПРИСТИГАТ В АЙТОС В 17,30 ЧАСА НА КОЛЕЛОТО. РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ НАШИТЕ ТАЛАНТИ, ЗА ДА ГИ ПОЗДРАВЯТ ЗА БЛЕСТЯЩОТО ИМ УЧАСТИЕ В НАЙ-ГЛЕДАНОТО ШОУ "БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ" ПО БТВ.
[Целият текст на новината]
С химна на първоучителите "Върви народе, възродени" започна празничното шествие на училищата и детските градини в Деня на българската просвета и култура - 24 май. Привилегията да застанат до националното знаме и знамето на Община Айтос, редом с кмета Васил Едрев имаха отличниците  на випуск – 2012 ИВАН ГЕНЧЕВ ДАУТЕВ ОТ СОУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ” и МИГЛЕНА  ВАЛЕНТИНОВА  ДЯНКОВА ОТ СОУ „ХРИСТО  БОТЕВ”. Портрети на Кирил и Методий, балони, цветя, танци и радостни възгласи наситиха атмосферата на площада с празничност. Хиляди деца, ученици и учители дефилираха по ул. "Цар Освободител". Кметът Васил Едрев, зам. кметовете Димитър Димитров и Мариана Димова, Председателят на Общински съвет - Айтос Ружди Хасан и Председателят на постоянната комисия по образование и култура в ОбС - Даниел Орлов приемаха поздравите на шествието, заедно с учителите ветерани от община Айтос.
/Празнично слово на кмета Васил Едрев към айтозлии - 24 май 2012 година/
[Целият текст на новината]
ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАЙ-АЙТОСКАТА ТРАДИЦИЯ!
[Целият текст на новината]
С   Ъ   О   Б   Щ   Е   Н   И   Е
На  основание  чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.31, ал.2, т.1 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с Общинската администрация на Община Айтос  свиквам   ОСМОТО  ЗАСЕДАНИЕ  на  ОбС – Айтос   на   29.05.2021 г. /вторник/ от 09.30 ч.  в  заседателната  зала  на  Община  Айтос   при  следния  проект  за ДНЕВЕН РЕД:

[Целият текст на новината]