:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 241 пъти  

В Тополица откриха учебната година с униформи


      В Тополица откриха новата учебна година точно в 9,00 часа с издигане на националното знаме и под звуците на националния химн. Вместо символична стачка, педагогическият колектив избра по-подходяща форма, за да заяви съпричастността си към учителските протести в страната. В обръщение към родителите педагозите потърсиха подкрепа и разбиране от местната общност за достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в училище.

      За 123-ти път ОУ „Светлина” отвори врати, за да събере децата на Тополица. На старта на учебната година директорката Тодорка Русинова и педагогическият колектив отново доказа, че в тополчанското училище не само се генерират оригинални идеи, но тези идеи се реализират с много хъс, последователно и с търпение. Оказа се, че тази учебна година отваря нова страница в историята на училището. То е единственото в община Айтос, което от тази година въвежда униформа за своите ученици, с пари по Национална програма на МОН и съфинансиране от родителите. По проект „Ритуализация” е изработена и стена на училищната символика във фоайето на училището, което от тази година има и нова Наредба за символиката.

      До едно децата грееха в новите си официални облекла с емблемата на училището – оранжеви елеци, бели ризи и черни панталони и поли. Още по-радостни и развълнувани бяха родителите, доволни, че децата им ще имат и чисто нови ежедневни летни, зимни и пролетно-есенни и униформи със синьо-оранжеви якета от полар. „Днес аз съм спокойна, защото единството винаги е било силната ни страна. Ние сме се научили да доказваме мечтите си и да бъдем първи. Обичаме да експериментираме и да сме новатори – това ни дава сили и ни окрилява на прага на новата учебна година. Тази година първокласниците ни са малко, но ние ще работим с надежда и много енергия, както до сега, защото вече знаем, че догодина броят им ще бъде много по-голям.”, заяви в словото си директорката Тодорка Русинова.

      От името на кмета Евгени Врабчев и Общинската администрация, поздрав към учителите, учениците и родителската общност отправи Мариана Димитрова – Зам. кмет на Община Айтос. Тържеството в Тополица уважиха Соня Шестакова – Директор на Дирекция „ОКВСТ” и кметът на селото Велин Генчев.

      Празничната програма, подготвена с подкрепата на Военен клуб – Айтос включваше рецитал, песенни и танцови изпълнения на възпитаниците на училището

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
Няма коментари към тази новина
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!