Новини и прессъобщения
Всички страници с новини
   1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8,  9,  10, ..следваща страница

За улеснение на гражданите, във връзка с провеждане на процедурата по обезщетяване на собствениците на засегнатите имоти от далекопровода Айтос – Слънчев бряг, във фоайето на Община Айтос е открит временен офис за информация и прием на документи.
Справки за обезщетенията можете да направите и на тел. 0897 992 325 - Мюмюн Халил


[Целият текст на новината]
 ВРЕМЕНА КОМИСИЯ ТЪРСИ НАЧИНИ ДА ВЪВЕДЕ ПРИНЦИПА „ЗАМЪРСИТЕЛЯТ ПЛАЩА”
Факт е, че такса „битови отпадъци” за 2013 година в община Айтос скача драстично. Процентът не е малък и вече успя да шокира най-вече изрядните платци. Защото те първи застанаха пред касите. Увеличението е 50% и е прието с промените в Наредбата на Общинския съвет през м. декември 2012 година. Кметът и общинските съветници съзнават отговорността, която носят, но са категорични, че през 2013 г. това е единственият начин Община Айтос да навакса „изоставането” в размера на таксата. Защото, въпреки че администрацията има правомощията да предлага, а Общинският съвет има правомощията да решава каква да е цената на сметта, на практика, от три години местните власти са в „плен” на Закона за управление на отпадъцитe
[Целият текст на новината]

 К О Н К У Р С

       „МОЯТА КРАСИВА МАРТЕНИЦА”- 2013       НАГРАДИ
  
       НЧ”Васил Левски 1869” благодари на всички участници в конкурса допринесли за съхраняването и популяризирането на първомартенската обредност.
 За достоверност, художествена стойност и оригиналност награди получават:[Целият текст на новината]
Кани гражданите на тържествено честване на 135 години от Освобождението на България на 3 март 2013 година
[Целият текст на новината]

Посветен на националния празник Трети март и 135 години от Освобождението на България


[Целият текст на новината]
86 деца и тийнейджъри се включиха в традиционното за Айтос състезание „Лъвски скок”, което се организира всяка година от Община Айтос на 19 февруари по повод годишнишнината от гибелта на Васил Левски. Интересът към надпреварата тази година беше изключително голям. Състезанието се проведе в четири възрастови групи за ученици от ІІІ до Х клас. Свои състезатели в спортната зала на бившето начално училище „Св. св. Кирил и Методий” доведоха шест училища – СОУ „Христо Ботев”, СОУ „Никола Вапцаров”- Айтос, ОУ „Атанас Манчев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Карагеоргиево, ОУ „Христо Ботев” с. Мъглен, ПГСС „Златна нива” – Айтос.
Лъвският скок тази година беше на  Велизар Николаев Николов от СОУ „Христо Ботев”.  Резултатът на десетокласникът е най-добър - 260 см. При момичетата най-лъвски беше скокът на Селена Христова Ангелова – от СОУ „Христо Ботев”. Селена е в VІ клас, нейното постижение е 207 см.
[Целият текст на новината]

СЪОБЩЕНИЕ

Отдел ”Местни данъци и такси” при Община Айтос УВЕДОМЯВА гражданите, че от 20 февруари 2013г. са изчислени новите местни данъци и такси - данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци за 2013г.
Информацията за тях вече е налична в сайта: www.mestnidanaci.info, както и на сайта на общината: www.aitos.org.

още.......


[Целият текст на новината]

Община Айтос стана един от учредителите на Асоциация за развитие на културата на Бургас и региона. В инициативата се включиха кметовете на тринадесетте общини от Бургаска област. Асоциацията си поставя за цел подготовката на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата.

 


[Целият текст на новината]

   1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8,  9,  10, ..следваща страница