:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 298 пъти  

Училищата и детските градини – готови за новата учебна година


      Всички училища и детски градини в община Айтос са готови за старта на новата учебна година. Това стана ясно на среща на кмета на Община Айтос Евгени Врабчев с директорите на учебните и детски заведения в навечерието на 15 септември.

      От началото на годината са вложени над 600 хил.лв за основни и текущи ремонти. Само в две учебни заведения ремонтите продължават заради допълнително финансиране по общински проекти. В ОУ „Хр. Ботев” с. Пирне ремонтът ще приключи в края на октомври, но сградата е готова да приеме учениците за редовни учебни занятия. Подменена е дограмата, изградена е нова отоплителна инсталация, а училището е боядисано отвън и отвътре. Предстои да бъде изградено котелното помещение извън сградата, което в никаква степен няма да повлияе на учебния процес в пирненското училище. В него Община Айтос инвестира 250 хил.лв по проект на Програмата за оптимизация на училищната мрежа на МОН. Другият неприключил ремонт е в ЦДГ „Славейче” в Айтос, където се влагат средства по проект „Красива България”, който Община Айтос спечели в края на м. август т.г. Ремонтът ще продължи в една от двете монолитни сгради на детското заведение, без това да се отрази на приема на децата и старта на новата учебна година.

      Предстои реализацията на още три училищни проекта, за които Община Айтос чака финансиране. Те са за училищни спортни площадки и няма да повлияят на качеството на учебния процес, твърдят общинарите. Спортните съоръжения ще се изграждат в двете най-големи градски училища – СОУ „Никола Вапцаров”, СОУ „Христо Ботев” и основното училище в с. Мъглен.

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
z
77.70.107.206
25.09.2021 21:39
sdas
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!