:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 193 пъти  

Празници на цветята и децата по повод Деня на Земята


      Двудневен Празник на цветята организираха в Айтос Общината, Дирекция „Образование” и Общинския детски комплекс на 19 и 20 април т.г. Празникът беше посветен на Деня на Земята – 22 април и в него се включват шест градски училища.

      На 19 април представителни групи на учебните заведения аранжираха изложба на цветя и декоративни растения във фоайето на Община Айтос. Жури от специалисти в бранша с председател Даниел Орлов оцени аранжировките и излъчи победителите. Наградите, осигурени от Община Айтос бяха парични.

      На 20 април шестте училища продължиха надпреварата в градинката пред Автогара – Айтос. Там, всяко училище, в свой парцел засади цветя, декоративна растителност и дръвчета, със съдействието на озеленителите от Община Айтос с ръководител Йовка Петрова, работниците по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” с ръководител Димитрина Данова и ЕТ „Даниел”. Инициативата беше под наслов „Заедно да сторим едно добро дело за Айтос”.

      Журито оценяваше аранжировките в два раздела „За цялостна композиция” и „За присъствие на разнообразни видове и естествени материали”. Фаворит в първия раздел е ОУ „Ат. Манчев”, на второ и трето място бяха класирани съответно НУ „ Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Христо Ботев”. Във втория раздел бяха присъдени три поощрителни награди – на НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ОУ „Любен Каравелов” и СОУ „Христо Ботев”.Специалната награда на журито беше връчена на ПГСС „Златна нива” за оригинален елемент от цялостната композиция.

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
Няма коментари към тази новина
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!