:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 61 пъти  

Н.П. Посланикът на Кралство Белгия г-н Филип Беке на втора визита при кмета Евгени Врабчев


      Н.П. Посланикът на Кралство Белгия в България г-н Филип Беке пристигна в Айтос на втора поредна визита миналия четвъртък. Първото гостуване на белгийския дипломат в нашия град беше през 2004 г. по повод Европейския семинар, организиран съвместно с Посланика на Холандия и г-жа Миглена Кунева, тогава министър по европейските въпроси.

      Белгийският Посланик проведе работна среща с кмета на Община Айтос Евгени Врабчев в кабинета му. По късно пред местните медии Н.П. г-н Филип Беке заяви, че поводът за визитата му е една белгийска инвестиция на територията на община Айтос. Стана ясно, че край с. Зетево с белгийски капитали е изградена овцеферма, която работи успешно. На въпроса на „НП” дали в близко бъдеще могат да се очакват още белгийски проекти и инвестиции в Айтос г-н Беке отговори: „Разговаряхме с кмета за възможностите, които има Айтос и за плана за развитие на общината до 2013 година. Сега очаквам да видя как ще се развие идеята за ветрогенераторите тук, където има потенциал за този бизнес. Това е една отлична идея, която сме обсъждали с кмета още при първата ми визита.”. Посланикът беше видимо впечатлен от действията на Община Айтос в тази посока. Той заяви, че белгийската страна ще направи своите анализи след като се запознае с конкретните документи, свързани с идеята. „Така че ще имам още една възможност да дойда в този прекрасен град. И това ще стане възможно най-скоро, тъй като получих покана от кмета Евгени Врабчев да гостувам на Вашите фолклорни празници през м. юни т.г.”, каза с усмивка Н.П. Посланикът.

      По-късно Н.П. Посланик Беке и кметът Евгени Врабчев посетиха овцефермата до с. Зетево – първото в общината българо-белгийско бизнес начинание.

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
Няма коментари към тази новина
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!