:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 135 пъти  

Българо-турско бизнес сдружение заяви интереса си към Айтос


      Съпредседателите на „Приятелско дружество на турски и български бизнесмени” с централни офиси в градовете Бургас и Силиври, Али Кахраман и Евелина Тончева във вторник гостуваха на Община Айтос. За работната среща кметът Евгени Врабчев покани в кабинета си Председателя на Общинския съвет Енвер Османов и представители на Търговско индустриалния бизнес клуб в Айтос. На срещата, г-жа Тончева презентира сдружението, чийто основни цели са защита на интересите на бизнеса в двете съседни страни и подпомагане на развитието му. Стана ясно, че шефовете на българо-турското бизнес дружество са насочили интереса си към Айтос и заради дългогодишните партньорски взаимоотношения с Община Силиври, които и до сега успешно се развиват най-вече в сферата на културата.

      „Много приятно съм изненадана от всичко, което чух. Разбрах, че в Айтос вече има солидна структура на бизнеса в лицето на ТИБК. От страна на изпълнителната власт и Клуба беше заявено желание за съвместна работа. Пред вид опита на Община Айтос в сътрудничеството с Община Сивирви, въпрос време е установяването на добри контакти и с местния бизнес”, заяви г-жа Тончева след срещата.

      Представителят на турската страна в дружеството г-н Али Кахраман пък посочи като основна цел на визитата си в България развиване на взаимодействието между българските и турските бизнес среди, което да допринесе за мира и разбирателството на Балканите и в международен план. „Имаме конкретни намерения, свързани с различните бизнес-програми на нашите членове. Искаме най-малко веднъж годишно да организираме срещи в България и в Турция. Ще направим всичко възможно българските бизнесмени да представят своите продукти на форумите, които се организират в Турция и обратно – ще съдействаме турски бизнесмени да показват свои стоки тук.”, каза г-н Кахраман. Той не скри, че другата цел е „едно малко разузнаване за тукашния потенциал”, което ще помогне на турските бизнесмени да планират своите инвестиции в страната.

      Действията на сдружението се координират от офиси в България и Турция, а основната посока на дейността им са добрите междусъседски отношения. Г-н Кахраман не пожела да говори за конкретни проекти, но загатна, че до три месеца ще бъде реализирана специална програма, свързана с дейността на бизнес дружеството. Евелина Тончева също се въздържа да говори за конкретни действия, но беше категорична, че „когато програмата е готова” Общината ще бъде уведомена за подробностите. Тя загатна, че много повече хора, от тези участвали в срещата ще имат интерес от осъществяването на целите, заложени във въпросната програма.

      Гостите си тръгнаха с обещанието отново да посетят Айтос с намерението да работят за отношенията си с местния бизнес.

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
Няма коментари към тази новина
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!