:: Карта на сайта 
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 371 пъти  

Внимание! Телефонни измамници!


Внимание! Телефонни измамници!
      Зачестяват измамите по телефона, при които мошеници лъжат граждани с примамливи предложения за сделки с машинни и други части.

      Най-висок процент ужилени са възрастните хора, тъй като те са по-доверчиви и мошениците се възползват от това. Схемите, които се прилагат са няколко.

      Измамникът се обажда на мобилен или домашен телефон. Представя се за познат или роднина и моли жертвата си да му свърши услуга като доплати за примерно, бензинови регулатори или пък за получаване на колет от чужбина. После сумата щяла да бъде възстановена.

      Обикновено старите хора припознават своите мними роднини и без да извършват проверка, отиват на предварително уговореното място, плащат, връщат се вкъщи и чакат своя ”познат” да си вземе стоката и да им върне парите.

      Добре работеща е и схемата - купи ми ваучери на различни мобилни оператори и ми продиктувай идентификационните номера.

      Обикновено предаването на парите или взимането на "частите", които впоследствие се оказвали ненужни железарии, ставали на автогари или в съседни населени места.

      Напоследък зачестиха и опитите за измама по телефона, при които измамникът се представя като служител на МВР, следовател или адвокат, като обяснението е, че роднина на гражданина е задържан от органите на МВР и е нужно да му бъде платена гаранцията. Отново се предоставя номер на мобилен телефон, на който да бъде уговорен начина за предаване на съответната сума.

      

      

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
Няма коментари към тази новина
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!