И ПРЕДИ КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА - ДА ВЪРНЕМ УСМИВКАТА И ЗДРАВЕТО НА НУРИХИН!
03.12.2021
Искрена човешка съпричастност и желание да помогнат за оздравяването на своята съученичка Нурихин доведе в редакцията на „НП” 17-годишните айтозлии Никола и Стамен. От тях научихме тежката диагноза, която повалила на легло приятелката им - единадесетокласничката от ПГСС „Златна нива” Нурихин Али – рак на гръбначния стълб в четвърти стадий. Научихме и за жеста на приятелите на Нурехин да поставят дарителски касички в трите средни айтоски училища за набиране на средства за лечението й. Младите хора имат подкрепата на ръководството на професионалната гимназия и на преподавателя по ветеринарна медицина Николай Тотев.
В момента Нурихин е в будна кома и с необходимост от спешна животоспасяваща операция. Загрижените й родители и приятели вече са изпратили писмо до Комисията за лечение в чужбина и има надежда момичето да бъде оперирано във Франция. След операцията ще е необходимо продължително лечение, за което също са необходими средства. Затова съучениците, приятелите и учителите на Нурихин от ПГСС „Златна нива” подготвят благотворителен концерт на 12 декември 2012 г., в салона на НЧ „Васил Левски 1869”. Поканили са хип-хоп група от Бургас, ще има фолклорни изпълнения и модерен балет. Изпълнителите безвъзвездно ще се изявяват на айтоска сцена, с надеждата да съберат достатъчно публика и средства за Нурихин. Билетът за концерта на 12 декември т.г. ще е с цена 3,00 лв, информираха ни младежите. Те очакват да напълнят читалищната зала до последния стол, за да бъде подкрепата за Нурихин от действителна полза за здравето й.
Община Айтос подкрепя инициативата на младите хора и усилията им да помогнат на болното момиче. Всички се надяваме, че читалищната зала се окаже тясна за желаещите да дадат подкрепата си!
Билети за концерта, посветен на Нухирин, можете да закупувате от сряда /5.12/ в трите средни училища в  Айтос – ПГСС „Златна нива”, СОУ „Христо Ботев” и СОУ „Никола Вапцаров”. Доброволци- приятели на Нурихин ще продават билети и в държавните и общински институции, в магазините и в обществените сгради. Младежите са готови да предлагат билетите и по улиците на града. Остава ние, всички, да се запалим от ентусиазма им и ЗАЕДНО ДА СЪТВОРИМ ПРЕДКОЛЕДНОТО ЧУДО - ДА ВЪРНЕМ УСМИВКАТА И ЗДРАВЕТО НА НУРИХИН!