В ЛЯСКОВО ОБНОВИХА КЛУБ С ДОБРОВОЛЕН ТРУД И МЕРАК
03.12.2021
С пари от обхода на селото на Лазаровден, с доброволни дарения и с безвъзмезден труд, Лясково се сдоби с обновен салон за весели и тъжни ритуали. Току в центъра. Отвътре, белосаната сграда е уредена с много мерак, със сцена, завеси, нов балатум и столове. Кметският наместник Енчо Бакалов се е погрижил да осигури и течаща вода със сервизен кът за удобство на лясковските дами.
Сега кместският наместник обмисля нова идея – решил е да прегради сцената с плъзгащи се врати, за да ситуира малък Пенсионерски клуб, където да се събира на топло местната „трета възраст”. Ако, дай Боже, има концерт в Лясково, вратите ще бъдат отваряни, така щото клубът да се превърне отново в сцена, обяснява Бакалов.
С общоселски пари и труд, лясковският наместник покрил сцената-клуб с теракот, местни общественички сложили перденца на прозорците, с мъжки усилия пък боядисали сградата отвън и отвътре. Сега всички се радват не толкова на обновения салон, колкото на задружната си работа в полза на цялата лясковска общественост.
Първата масова проява в просторното помещение ще бъде в средата на месец декември т.г. Енчо Бакалов вече готви отчет за първата година от мандата, който ще представи пред съселяните си. Обноваването на клуба, построен навремето с пари от Правителството, е едно от предизборните обещания, които вече е изпълнил.