:: Карта на сайта 
src="images/des_03.jpg" width="778" height="157">
 
      АЙТОС - ДРЕВЕН И МЛАД Не на корупцията !    
       Актуално                                         Видяна 145 пъти  

Търговско индустриалният бизнес клуб – новият имидж на местния бизнес


Търговско индустриалният бизнес клуб – новият имидж на местния бизнес
      В събота, на 28 юли т.г. Търговско-индустриалният бизнес клуб в Айтос проведе отчетно изборно събрание, спазвайки всички процедури, предвидени по устав. Председателят на Управителния съвет Даниел Орлов направи ретроспекция на събитията от идеята за учредяването на Клуба през зимата на 2004 г. до юли т.г. Ще припомним, че стартът на бизнес сдружението беше даден на учредително събрание в ресторант „Старата къща” в присъствието Витка Вълкова – зам. председател на Търговско индустриалната камара в Бургас.

      Даниел Орлов направи анализ на всички стъпки, довели до изграждането на една стройна организация на местния бизнес, която за по-малко от три години се превърна в сериозен обществен и икономически фактор в общината. Председателят отправи благодарности към членовете за изграждането на офис със собствени сили, който се превърна в своеобразен център на бизнес партньорствата в града. Специални благодарности бяха отправени към интернет доставчикът СитиНет , адвокат Ани Панайотова и Бизнес център - Айтос за безвъзмездната помощ и съдействието, оказано на Клуба.

      Местният бизнес се похвали с успехи и реализиране на общите си идеи, между които членството в Тристранния съвет за сътрудничество, внесените и защитени предложения пред Общинския съвет, работни бизнес-срещи, взаимодействие с Общинска администрация и партньорство с бизнес клуба на Община Трайсмауер, Австрия. Клубът осигурява на своите членове бизнес информация, защитава интересите им и разработва идеи за проекти за публично-частни партньорства. Отчетено беше участието на Клуба в проявите на Общината, училищата и културните институции, даренията и инвестициите в града. „Клубът постигна основната си цел – изграждане на нов имидж на местния бизнес. До създаването му нямаше комуникация между фирмите и връзка с местната власт, а думата бизнесмен се произнасяше с доза съмнение и недоверие. Нашето обединение показа, че бизнесът в града е чист, че има фирми, които са фактор и в областта. Сега заедно се радваме и преживяваме неуспехите. Вземаме общи решения и най-важното – работим заедно за едно по-добро бъдеще на Айтос и общината.”, заяви след събранието пред „НП” Даниел Орлов.

      От тук нататък, стратегическите задачи на ТИБК – Айтос са две – публично –частните партньорства и проекти, с които ще се кандидатства пред европейските фондове, уточниха членовете на новоизбрания Управителен съвет, в който има само едно ново лице – Стоян Стоянов – управител на „Стройстил” ООД. Новите лица в контролния съвет са три – Петър Тончев – „Георги Тончев и сие” ООД, Стела Орлова – „Кръстела” ООД и Димитър Гугалов – „Строймонтаж” ООД. В близък план Клубът, съвместно с Община Айтос ще реализира идеята да откриване на бизнес гише в ЦУИГ, което да предлага бързи и експресни услуги на местните предприемачи.

      
  


Вашия коментар
Вашия коментар
 
гост
87.120.146.152
05.08.2021 19:31
д. орлов смениха ли го или и тази
организация ще закрие, зада се прехвърли
в нова и на нея да й види сметката .
болен мозък
 
•  ОБЩИНА АЙТОС - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!