МЕСТНИ РОМЕО И ЖУЛИЕТА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА ЛЮБОВТА СИ
20.10.2021
Влюбена двойка заплаши да се хвърли от скалите над Айтос, които се издигат над бившата каменна кариера, в близост до „Трите братя”, над квартала доколо ул. „Иван Комитов”. Невръстните Силвестър и Сибил , които са от ромски произход, се качили на скалата, заради родителското несъгласие да бъдат заедно.
„НП” видя отблизо, как айтоските Ромео и Жулилета стояха на ръба на скалата в продължение на повече от два часа в петък след обяд.  През цялото време двамата си разменяха ласки и останаха достай прегърнати, сякаш скалата бе единственото място, където могат свободно да демонстрират любовта си. Майката на младежа припаднала при новината, че синът й е готов да умре заради любовта си към Сибил, разказаха близки на семейството. Приятели и комшии също дойдоха на място, за да помагат за щастливата развръзка.
Лично шефът на айтоската полиция Георги Куцаров и заместникът му Димитър Димитров ръководиха акцията по спасяване на влюбените. Полицията, спасителната група и Спешна помощ още в първите минути на инцидента блокираха ул. „Комитов” и околностите и зачакаха реакцията на влюбените. Психолог разговаря с младите, за да ги откаже от идеята да полетят заедно надолу в пропастта, в преговорите участва и полицейският началник.
След дългото стоене на скалата, малолетните влюбени, видимо уморени, взеха бавно да се отдръпват от ръба. После, живи и здрави слязоха на твърда земя, за радост на близките си и на полицаите. Ситуацията дълго време беше изключително напрегната – тийнейджърите показаха особената привързаност помежду си и решимост да остстояват любовта си.
За успешното приключване на акцията заслугата беше изцяло на РУП – Айтос. За два часа полицаите успяха да приложат всички възможни методи, за да разубедят младите от безумното им решение и да ги върнат вкъщи. „НП” не успя да разбере само как са се развили отношенията на влюбените след връщането им по домовете в кв. „Странджа”.