МОТОКРОСЪТ СЕ ЗАВРЪЩА В АЙТОС
04.10.2021
На 20 и 21 октомври т. г., по повод Празника на Айтос Димитровден, елитът на българският мотокрос ще застане на старта на мотопистата край града ни. Новината е, че Grand Prix 2012  по мотокрос се завръща в Айтос след петгодишно прекъсване. Паметливите си спомнят, че последното мотосъстезание в Айтос се проведе през 2007 година, в деня на местните избори, пак през октомври. Съорганизатор на БФМ тогава беше местната структура на ПП ГЕРБ. Иначе Айтос има сериозна мотобиография. Гонките по хълмовете над града се провеждат от началото на 80-те години, след 1989 г. с прекъсване от близо десетина години.
Факт е, че мотокросът е един от най-атрактивните спортове и всяко състезание събира хиляди фенове от община Айтос, че и от съседните общини. Зрелищното събитие тази година се организира от Българската федерация по мотоциклетизъм и от Община Айтос. „Длъжни сме да върнем на айтозлии мотокроса. Това е традиция, която трябва да продължим в годините. Празникът на Айтос е добър повод да възстановим това атрактивно състезание. На 20 октомври ще се проведат свободните тренировки, а в неделя на 21 октомври ще е състезанието. Мисля, че айтозлии го очакват с нетърпение.”, коментира пред „НП” кметът на Община Айтос Васил Едрев, под чийто патронаж ще се проведе надпреварата в навечерието на Димитровден.
Идеята на БФМ и Община Айтос е закриването на Grand Prix по мотокрос да става всяка година през м. октомври на мотополигона в Айтос.