ЗАРАДИ БУРЯТА М.Г., АЙТОС СИ СПРЕТНА КОЛЕДАРСКИ ПРАЗНИК ПРЕЗ ЯНУАРИ
09.01.2022
На 9 януари, вместо на 19 декември 2012-та се проведе предварително планираното традиционно коледарско надпяване в Айтос. Заради снежната буря през декември,  айтоските училищни таланти не можаха да се изявят на сцената на читалището, не бяха обявени и резултатите от двата конкурса за сурвачки и ритуални погачи. Близо 20-дневното отлагане на конкурса държеше в пълна готовност представителните групи на общинските учебни заведения, нито една от тях не пожела да се откаже от надпреварата за наградите на Община Айтос.
Нищо, че Коледа отмина, празникът се случи – по-весел и по-пъстър отвсякога. Бургаско жури оценяваше представянето на ритуалите, песенните изпълнения, сурвачките и погачите. Кои са най-добрите ще научите на 10 януари 2013 г. – резултатите в следващия брой на „НП”, в четвъртък, на 14 януари т.г.
Напомняме Ви, че от началото на 2013 година общинският вестник вече е част от бургаския ежедневник "Черноморски фар". Търсете оригиналното айтоско издание с 88-годишна история само във вестник "Черноморски фар" -  всеки понеделник и четвъртък!