Коледни светлини и фойерверки заляха Айтос с новогодишно настроение
10.12.2021
Кметът Васил Едрев и четвъртокласничката Деси запалиха празничните светлини на площада в Айтос в петък. Фойерверки и стотици радостни детски викове съпроводиха събитието, което сложи началото на Коледните празници в общината. Преди да грейнат хилядите лампички на 7-метровата елха в центъра, новогодишното настроение подгряваха гласовите „джуджета” от най-известната айтоска вокална група „Ян Бибиян” с ръководител Цвета Андреева. Като солист на коледните парчета се включи и порастналия бибиян  - Иван Ангелов. Това бе първата от много време насам, изява на айтоския айдъл на родна сцена. Иван, който не само завърши оперно пеене в Консерваторията, но и се изявява по оперните сцени у нас и в чужбина, призна, че е изключително развълнуван да пее с Вокалната група, в която изгря таланта му. Той искрено се забавляваше в компанията на малките бибияни, а изключителният му глас взривяваше площада с аплодисменти след всяко изпълнение.
Модерен балет, мажоретки и фолклорни танцови изпълнения  включи още в празничния си концерт НЧ „Васил Левски 1869”. Макар и с ефирни одежди, младите танцьори не усещаха вечерния студ, защото над всичко, доминираше празничното настроение. Водещият Веселин Ханджиев пък провокираше, предимно младата публика, със забавна викторина и скечове.
Кметът на Община Айтос Васил Едрев пожела на айтозлии весели Коледни празници и спорна нова година.„Вярвам, че Коледните светлини ще огреят първо вярата ни в доброто. Ще отворят сърцата ни за болката на хората около нас. Ще ни направят по-добри и по-щедри. И най-важното - ще ни обединят да работим заедно за нашия град. Знам, че това е трудна задача. Аз я приемам с цялото си сърце – без да жаля усилия и време. Разчитам на вашата подкрепа.”, каза още градоначалника, минути преди екзалтираната публика да преброи до10 в обратен ред.
В кулминацията на празника, кметът и Деси задействаха дистанционно светещата коледна украса, обогатена тази година с нови ефекти, с къщичка на Дядо Коледа, с шейна и елени. И разбира се с уникална пощенска кутия, в която децата напускаха писмата си до добрия старец. Украсата светна в синхрон с фойерверките и празничните възклицания. Зарята беше специалната изненада за айтозлии, подготвена за празника от Община Айтос. 
Новогодишното настроение в Айтос тепърва ще вдига градус. Коледарско надпяване, театрални поставки за деца и възрастни, концерти и номинации за спортист и треньор на годината, са само част от проявите, включени в коледния афиш.