Вход


КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОР ПРОУЧВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗНАСЯНЕ НА ПРОИЗВОДСТВА В ОБЩИНА АЙТОС
22.04.2022
Бизнесът проявява видимо по-засилен инвеститорския интерес към община Айтос през 2013 година. В това число и китайска бизнес делегация поиска в петък среща с кмета Васил Едрев. Делегацията беше водена от Регионалния търговски мениджър на Sinoma Science & Теchnology Co.Ltd Джери Чанг. „Търсим възможности да изнесем наши производства в Европейския съюз и по-специално в България. Заводите ни са със широк спектър на производство, продукцията в България ще е предимно за европейския пазар.”, каза на срещата с кмета представителят на холдинга.
Стана ясно, че само за една година китайците могат да инвестират повече средства, отколкото са инвестициите в общината през всичките години на прехода взети заедно.
„Община Айтос има достатъчно ресурси, квалифицирани специалисти и може да осигури необходимите условия за реализирането на проекта на холдинга.”, категоричен беше градоначалникът. Той изтъкна предимствата на Айтос като местоположение, комуникации и инфраструктура и запозна потенциалните инвеститори с политиката на Общината за преференции и стимулиране на бизнес инициативите.
Кметът не пропусна да представи айтоските забележителности, културата, традициите и уникалните природни дадености на района. Джери Чанг пък не скри интереса на делегацията към проекта на Община Айтос за изграждането на Индустриален и бизнес парк, по който се работи усилено през последните две години. По план, паркът ще е на площ от 800 дка в подстъпите на града и ще може да „приеме” десетки екопроизводства.
На финала на срещата, китайците поискаха да разгледат местоположението на Индустриалния парк, а кметът заяви готовност да съдейства за привличане на китайските производства, които да открият нови работни места за хората от Айтос и общин