НАГРАДИХА СПОРТИСТИТЕ В ТОП 7 НА ОБЩИНА АЙТОС
21.12.2021
Републиканският и Източноевропейски шампион по мотокрос за 2012 година в клас МХ1 – мъже Николай Йовчев е Спортист №1 на Айтос за 2012 година. След номинации в 13-те спортни клуба в общината и анкета, в която участваха представители на Управителните съвети и местните медии, беше избран и Треньор №1 на 2012-та - Михаил Йорданов – треньор по волейбол. 
Крайните резултати бяха обявени от комисия с председател Димитър Димитров – Зам. кмет на Община Айтос. Церемонията по награждаването на включените в класацията Топ 7 на най-добрите спортисти и треньори, се състоя по време на последното за 2012 година, заседание на Общинския съвет в Айтос.
Кметът на Община Айтос Васил Едрев поздрави Николай Йовчев и Михаил Йорданов и им връчи почетни плакети, грамоти и парични награди.  Плакети и грамоти за принос към спорта получиха и номинираните за „Спортист на годината” -  Алиш Алиш – състезател по свободна борба в кат. 32 кг. с два златни медала от Републиканския шампионат за деца, Мими Казакова и Мариела Костадинова – Републикански шампионки по спортна акробатика, Слави Валентинов – Вицешампион на България в дисциплината „троен скок”, Иван Бориславов – ловна стралба,, Преслав Енчев – силов трибой и Евгени Генчев – шахмат.
След водача в класирането при треньорите се наредиха Красимир Кондов – силов трибой,  Димитър Маджаров – лека атлетика,  Катя Цанева – спортна акробатика,  Ружди Ахмед – свободна борба, Тодор Бойчев – ловна стрелба, Георги Маджаров – шахмат.