Община Айтос - новини

За улеснение на гражданите, във връзка с провеждане на процедурата по обезщетяване на собствениците на засегнатите имоти от далекопровода Айтос – Слънчев бряг, във фоайето на Община Айтос е открит временен офис за информация и прием на документи.
Справки за обезщетенията можете да направите и на тел. 0897 992 325 - Мюмюн Халил


[Целият текст на новината]
 ВРЕМЕНА КОМИСИЯ ТЪРСИ НАЧИНИ ДА ВЪВЕДЕ ПРИНЦИПА „ЗАМЪРСИТЕЛЯТ ПЛАЩА”
Факт е, че такса „битови отпадъци” за 2013 година в община Айтос скача драстично. Процентът не е малък и вече успя да шокира най-вече изрядните платци. Защото те първи застанаха пред касите. Увеличението е 50% и е прието с промените в Наредбата на Общинския съвет през м. декември 2012 година. Кметът и общинските съветници съзнават отговорността, която носят, но са категорични, че през 2013 г. това е единственият начин Община Айтос да навакса „изоставането” в размера на таксата. Защото, въпреки че администрацията има правомощията да предлага, а Общинският съвет има правомощията да решава каква да е цената на сметта, на практика, от три години местните власти са в „плен” на Закона за управление на отпадъцитe
[Целият текст на новината]

 К О Н К У Р С

       „МОЯТА КРАСИВА МАРТЕНИЦА”- 2013       НАГРАДИ
  
       НЧ”Васил Левски 1869” благодари на всички участници в конкурса допринесли за съхраняването и популяризирането на първомартенската обредност.
 За достоверност, художествена стойност и оригиналност награди получават:[Целият текст на новината]
Кани гражданите на тържествено честване на 135 години от Освобождението на България на 3 март 2013 година
[Целият текст на новината]

Посветен на националния празник Трети март и 135 години от Освобождението на България


[Целият текст на новината]