СПАСИХА 4-МЕСЕЧНО БЕБЕ ТРЪГНАЛО ЗА ВАКСИНАЦИЯ
20.12.2021
Обстановката в община Айтос е изключително тежка. Затворени за движение на автомобили са всички пътища към селата. Заради аварии, причинени от силния вятър в сряда вечерта, в някои от селата е прекъснато елзахранването. Аварийните групи на ЕВН работят денонощно и в града, заради повреди в различни градски квартали. До 9,30 сутринта беше затворен и пътят Айтос – Бургас.
Сутринта в четвъртък машините на почистващата фирма „ДАНАК” ЕООД изровиха от двуметрови преспи на пътя за с. Мъглен, микробус с 14 работници, заседнал в 22 часа в сряда. Мъжете тръгнали за нощната смяна в селската тухларница, но заради снежните навявания останали на пътя часове наред.
Пътуващите в сряда след обяд за хемодиализа в Карнобат са били превозени и върнати в Айтос успешно, съобщиха от Общинския кризисен щаб в Айтос, председателстван от кмета Васил Едрев. Кметът съобщи и за още един инцидент на пътя за с. Караново. Родителите на 4-месечно бебе от селото, решили да пътуват за Айтос за неналожителна ваксинация. Лекият автомобил заседнал в огромна пряспа. МТЛБ-то на Аварийната група - Айтос за по-малко от половин час пристигнало на местопроизшествието, за да измъкне семейството от снежния капан. Сега бебето е на топло вкъщи.
Със заповед на кмета Васил Едрев четвъртък е обявен за неучебен ден за учениците от населените места на общината. Отложени бяха и две празнични предколедни прояви, заради невъзможността на част от участниците в тях да пътуват до града. Традиционното коледарско надпяване на училищата ще бъде след празниците. Концертът на айтоското читалище „Добре дошла, Коледа” пък се отлага за петък, 21 декември.
Навсякъде в общината има снежна покривка, дву и триметрови преспи засипват общинските пътища, техниката на снегопочистващите фирми не е спирала работа нито за час.
Във връзка с тежката зимна обстановка в община Айтос - силните ветрове и снежните навявания, Общинскиат кризисен щаб призовава гражданите от община Айтос да не предприемат пътувания извън града и населеното място, ако това не е крайно наложително.
Моторните превозни средства следва да се движат само със зимни гуми. 10 машини почистват територията на община Айтос. Всички пунктове са заредени с достатъчно гориво, луга и пясък. Денонощно жителите могат да се обаждат за аварии или ако им се наложи да им бъде оказвана помощ на дежурния в Община Айтос на телефон 0558/ 224 69.