Вход


2400 ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ЧИСТИХА ОБЩИНА АЙТОС В СЪБОТА
22.04.2022
  • Освен доброволци от БМЧК, в кампанията „Да почистим Айтос за един ден” се включиха и спортисти от Спортния клуб по силов трибой АТЛАС – Айтос. Младежите почистиха почистиха основно терена над парк „Славеева река” – от „Трите братя” до „Козелът”. След акцията, всички доброволци се включиха в обучението на гостуващия клуб „Екологоя” на Бургаската организация на БМЧК.
  • Шест училища се включиха в кампанията „Да изчистим община Айтос за един ден”.В база №2 на СОУ „Христо Ботев” – бивше начално училище „Св. св. Кирил и Методий” гимназисти и преподаватели успяха да почистят от треви и отпадъци три декара от училищния двор, да оформят цветни алеи и да засадят цветя и декоративни храсти.
  • Ученици, учители и родители се включиха в кампанията за почистването на училищния двор на ОУ „Светлина” с. Тополица. По инициатива на директора Тодорка Русинова и учителите, седмица преди това учениците от І до VІІІ клас сами изработиха шапки с логото на кампанията и украсиха тениски с мотото „Да почистим Тополица за един ден”.
  • В събота, кметът Васил Едрев лично подкрепи инициативата на училището в Тополица и разговаря с Русинова за новите проекти, които готви учителския колектив. На тръгване, градоначалникът получи Благодарствено писмо от учебното заведение за вниманието и подкрепата.