Вход


ОГНЕБОРЦИТЕ НА „ОРЕЛ-160” ФАВОРИТИ НА Х-ТО РАЙОННО СЪСТЕЗАНИЕ В АЙТОС
29.04.2022
За 14 година в Айтос се наложиха четири младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец” в СОУ ”Хр. Ботев”-МПО „АЕТОС-160” и „БОТЕВ”, в СОУ “Н. Вапцаров”-„ОРЕЛ-160” и „ВАПЦАРОВЕЦ”, като в момента в тях членуват общо 53 младежи и девойки на възраст от 12 до 16 години. Инструктори на отрядите са гл. пожарникар Данаил Чорио и гл. пожарникар Костадин Лалев служители от РСПБЗН гр. Айтос. И в двете учебни заведения занятията се водят под формата на СИП с ръководители Димитър Димитров и Иванка Лалева-педагози в учебните заведения. В продължение на няколко месеца децата съчетават обучение и забавление и придобиват полезни умения да се грижат за своята безопасност и за безопасността на околните.
 На 24 април т.г., на градския стадион се проведе Х-то юбилейно районно състезание, с участието на три отбора с 30 състезатели- МПО “ОРЕЛ-160” при СОУ “Н. Вапцаров” гр. Айтос, МПО “АЕТОС-160”(съставен изцяло от момичета) и МПО „БОТЕВ” при СОУ “Хр. Ботев”. Организатор на състезанието беше Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Айтос. Гости на младежката надпревара бяха Васил Едрев-Кмет на Община Айтос, Комисар Васил Василев-Началник ОУПБЗН-Бургас, Гл.инсп. инж. Димитър Грозев-Н-к РСПБЗН-Карнобат, Недко Стойков-Н-к група „Спасителни дейности” при ОУПБЗН-Бургас”, учители, родители и много ученици. На старта на състезанието, началникът на РСПБЗН-Айтос инж.Мариян Маринов отличи с възпоменателни купи над 20 фирми, оказали финансова подкрепа за участието на МПО „Орел-160” на национални състезания през 2012 г.
Надпреварата се проведе в две технични и атрактивни състезателни дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В оспорваното и динамично състезание с победа и шампионска купа в комплексното класи” - СОУ “Н. Вапцаров”. Второто място зае МПО “АЕТОС-160” - СОУ “Хр. Ботев”, на трето се класира МПО “БОТЕВ ” - СОУ “Хр. Ботев”
На всички отбори бяха връчени купи, медали и флагчета. Наградите бяха осигурени от Община Айтос. С подкрепата на учебните заведения на всички състезатели бяха връчени индивидуални предметни награди-фланелки и шапки с логото на „Млад огнеборец”.Инж. Мариян Маринов отличи с плакети за оказана финансова подкрепа в организирането на районното състезание Васил Едрев - Кмет на Община Айтос, Анка Желязкова - Директор на СОУ „Н.Вапцаров” и Пенка Кирязова - Директор на СОУ „Хр.Ботев”.На финала, всички малки огнеборци бяха сюрпризирани с още един подарък - безплатно увеселение в устроения луна парк в Айтос. А завоюваното първо място, отреди правото на МПО “ОРЕЛ-160” да участва в ХІV-то областно състезание,  което ще се проведе на 10. 05. 2012 г.(петък)  в  гр. Бургас.
 РСПБЗН-Айтос