Вход


ПРОФЕСИОНАЛНИ АТЛЕТИ ОТ АЙТОС ТРЕНИРАТ С НАЙ-БЪРЗИЯ БЪЛГАРИН
29.04.2022

Четирима професионални атлети от Айтос се включиха в откритите тренировки с най-бързия българин Петър Петров. Момчетата са в 8-ми клас и се подготвят за предстоящо състезание по лека атлетика. Те заедно с треньора им се присъединиха към малчуганите, които всяка събота тренират в Морската градина с едни от легендите на българския спорт – олимпийският медалист и национален рекордьор в леката атлетика Петър Петров и заслужилият треньор Георги Бахчеванов.
Тренировките край морето ще продължат да се провеждат всяка събота от 10:00 часа, а сборният пункт е до пилоните със знамената (при крайбрежната алея, срещу „Тропикана“). В тях могат да участват деца на възраст между 10 и 13 години.
„За следващата седмица сме подготвили малко по-различни занимания – ще загреем леко в парка, а специалните бегови упражнения ще направим в пясъка, защото там натоварването е по-голямо. После ще влезем и в морето, така че всички, които дойдат нека да си облекат банските“, каза Петър Петров.
Откритите лекоатлетически тренировки се организират от Клуб по конен спорт „Кан Крум“ - Бургас, по инициатива на председателя на клуба инж. Георги Базотев, който е и председател на Борда на директорите на бургаската фармацевтична компания „Фаркол“ АД.