Вход


„Генгер” връща на айтозлии вкуса на традиционната местна скара
11.11.2021
В края на миналата седмица, младият управител на общинската фирма „Генгер” ЕООД Атанас Гиргицов отново изненада местните хора с нестандартна инициатива, която вече събира апетити около барбекюто в двора на комплекса. В интериора му, непосредствено до Винарната, се вписа нова кулинарна придобивка, за която любителите на пикантната скара отдавна мечтаят.
В чисто новото заведение на открито, аранжирано в традиционен български стил, се приготвят не просто кюфтета и кебапчета, а мезета, чийто вкус старите са забравили, а младите не са опитвали. Защото суровината не е от опаковки в супермаркетите, а е специално приготвена на място в комплекса.
От 10 сутринта, та чак до стъмнало, различни видове суджуци, пържоли, кълцаници, странджанки, плескавици и други сръбски питантерии цвъкат на жар от дървени въглища, а ароматът им приканва всички отиващи към парка, да се отбият на масите пред новото барбекю. В пълна хармония с препечените деликатеси вървят наливният пелин, ароматното бяло и червено вино. И за тези, които предпочитат бира, кулинарната емоция ще е пълна. Според управителят, най-важното е, че всичко е направено с много мерак. Затова държи каймата да е качествена, а напитките отбрани. „Сигурен съм, че айтозлии скоро ще разберат – тук е най-добрата скара в града – вкуса на кюфтетата е като на едновремешната бира скара №13, даже гарнитурата ще впечатли клиентите”, категоричен е майсторът и главен готвач на барбекюто Димо Шарлетов.
„Топлата есен и хубавото време ни дадоха идеята да изнесем около барбекюто едно нова и вкусна скара. Идват и празници, а интересът към комплекса непрекъснато расте – трябва да сме готови да посрещнем всички ценители на добрата храна и напитки. Надявам се, хората да са доволни, че работим за тях, че се стараем да им предлагаме повече възможности. Ще работим през деня без почивен ден. Имам идея за студените зимни дни - да „зазимим” заведението с лека полиетиленова конструкция. Но всичко зависи от времето и от финансовите ни възможности.”, коментира пред местните медии управителят Гиргицов.