Вход


Всички акробати с медали от Държавното – по три златни за двете „световни” двойки
от НП
19.06.2021
Това лято е доста динамично и напрегнато
за състезателите и треньорите от Клуба по спортна акробатика „Орел” – Айтос. Успоредно с подготовката за Световното във Франция, в залата кипеше трескава работа и за участието на Клуба в Държавното индивидуално първенство в Горна Оряховица от 9 до 15 юни – най-престижното национално състезание през годината.
Първи на националния квадрат излязоха две от най-малките състезателки в групата 9-11 години. Изключително добро, според треньорите Катя Цанева и Мартин Бенов, е било представянето на Габриела Воденичарова – 29-то място от 84 участници в групата. И Жанет Желева получи одобрението на наставниците с 34-то място в крайното класиране.
Успех за Айтос са трите сребърни медала
на „малката” смесена двойка на Клуба  Дилара Пачалъ – Атанас Живков. Във младшата възрастова група, двойката категорично впечатли журито с първата си най-силна изява на национално състезание. Един бронзов медал от Горна Оряховица влезе и в актива на мъжката двойка Стоян Панайотов – Петър Дичков. В старшата възрастова група пък с два бронзови медала пролича таланта на женската ни двойка Ростислава Емилова – Благосвета Блажева.
Истинският успех на клуба в Държавното първенство тази година донесоха двете айтоски „световни двойки”.  Женската двойка Мими Казакова – Мариела Костадинова, която от вчера лагерува с националния отбор в София, спечели три златни медала. Двете момичета за пореден път тази година доказаха високата си класа и готовността си да мерят сили с най-добрите на Световното първенство във Франция. Три златни медала завоюва и смесената двойка Янислав Живков – Траяна Миленова, която също ще пътува за Световното на 29 юни т.г.  Категоричното мнение на специалистите в Горна Оряховица е, че Янислав е най-добре подготвеният в момента български състезател по спортна акробатика.
„Доволни сме, че всички видове се завърнаха в Айтос с медали.
Тази година състезателите от отбора са в отлична форма, което беше решаващо и за участието на четирима от състезателите на Клуба в Световното първенство. Целта ни е да влезем във финалите – от там нататък двете двойки са готови да покажат максимума на възможностите си.”, единодушни са треньорите Цанева и Бенов.
От 18 до 29 юни т.г. Мими Казакова, Мариела Костадинова, Янислав Живков и Траяна Миленова, заедно с двамата треньори ще се подготвят на тренировъчния лагер в столицата. В края на месеца, заедно с националния тим, нашите ще летят за Париж, за да участват в световната надпревара в едно от предградията на френската столица.
Управителният съвет на Клуба по спортна акробатика им благодари за отличното представяне на всички състезания през тази година и им стиска палци за отлично представяне на световния квадрат. Чрез НП, сърдечна благодарност управата на Клуба поднася и към родителите – за изключителната им съпричастност към проблемите и успехите на акробатите, за подкрепата и активната им роля при реализиране на престижните участия на Клуба у нас и в чужбина.