Вход


За айтоските кандидат-първолаци през лятото се грижат две училища
30.06.2021
Кандидат-първолаците от Айтос са вероятно сред най-привилегированите малчугани в региона. Подготвителни летни занимания с децата има и в двете средни общообразователни училища в града – в СОУ „Христо Ботев” и в СОУ „Никола Вапцаров”. И макар да носят различни имена, двете летни образователни формации имат една цел - децата да се адаптират към училищната обстановка и да се запознаят с учителите, да участват в любими занимания, както и да получат предварителни начални знания по математика, български език и средата, в която живеят.
В СОУ „Христо Ботев” и тази година функционира „Първоландия”. Децата идват в училище в осем сутринта, закусват и играят в класната стая и на открито. По график учителите водят с тях занятия до 12 часа на обяд. По идея на училищното ръководство и родителите, за децата от „Първоландия” вече се шият ученически униформи за първи клас.
В СОУ „Никола Вапцаров” предпърволаците се събират в „Лятна академия”. Според специалността на дежурния преподавател децата рисуват, апликират, спортуват и получават знания по различни учебни дисциплини, включени в програмата на първи клас. Лятната академия на „Вапцаров” е целодневна, родителите са напълно спокойни, защото децата им са под педагогически надзор през целия ден.