Съвместни оперативни сили "Изток"
от съобщение за медиите
20.10.2021

Детска градина в с. Пирне, община Айтос отваря отново врати след реновация, извършена от български и американски военни

 

 

ПОЛЕВИ УЧЕБЕН ПОЛИГОН, България – Церемония за официалното откриване на целодневна детска градина "Славейче" в с. Пирне е планирана за 10.00 ч. на 27 октомври 2009 г.. Българо-американски строителни екипи със съвместни усилия завършиха общ ремонт на детската градина.

 

 

Работата беше извършена от членове на Център за подготовка на танкови подразделения – Сливен на Сухопътните войски на България, Мобилен инженерен батальон 3 на Военноморските сили на САЩ от Уайними, Калифорния и 902-ра инженерна вертикална рота на Сухопътните сили на САЩ от Швайнфурт, Германия.

 

 

Работата на съвместния екип включи инсталиране на нови врати и прозорци, замяна на електрически контакти и ключове, поставяне на линолеум в занималните, закърпване и пребоядисване на стените на занималните и кабинета, инсталиране на нов водопровод в банята, стенни шкафове, както и поставяне на теракотни подови настилки. 

 

 

Тези проекти са част от хуманитарните граждански мисии за съдействие на Съвместни оперативни сили "Изток" – програма за многонационални военни обучения между партньорски нации, включващи в момента подразделения на въоръжените сили на България, Румъния и САЩ.

 

 

Представители на медиите, които се интересуват от присъствие на церемонията могат да се свържат с офис „Връзки с обществеността” на тел: +359 (0) 446 45 027.