Вход


ДВА ПОВОДА ЗА ОБЩА ДЕТСКА ИЗЛОЖБА, СПЕКТАКЪЛ И ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФОРУМ
09.05.2022
Деца,  родители, учители и граждани препълниха залата при откриването на изложбата в понеделник. Химнът на Айтос и стихотворение на айтоската поетеса Геновева Зафирова дадоха  чудесно начало на инициативата на детските заведения, която се провежда под мотото „Аз обичам моя роден град и моята детска градина”. Стартът на първата подобна изложба в Айтос, беше даден с изпълненията на малчугани от ЦДГ „Славейче”, които възнаградиха своите връстници-художници и с много усмивки и аплодисменти.
Кметът на Община Айтос Васил Едрев лично дойде да открие изложбата и да се възхити от таланта и въображението на малките творци. Пред всяка от рисунките се спря и Зам. кметът на Община Айтос Димитър Димитров. Изложбата ще бъде открита до 11 май, включително. Хубаво е повече айтозлии да я видят, за да се докоснат до богатата детска душевност, до оригиналните сюжети и интересните интерпретации в творчеството на най-малките айтоски художници.
Пожелания, лакомства и подаръци съпътстваха детския празник, който ще продължи на 11 май т.г. с концерт-спектакъл на детските градини на сцената на айтоското читалище.
Преди тържествения концерт, на 11 май, в Деня на Светите братя Кирил и Методий, в Заседателната зала на Община Айтос ще се проведе първия до сега Педагогически форум на тема „Детската градина в социалното и образователно пространство”, посветена на  юбилея на предучилищното възпитание в България и годишнината на първата айтоска детска градина.
Форумът ще бъде открит в петък в 9,30 часа сутринта от Кмета на Община Айтос Васил Едрев. Покана от Община Айтос за участие вече са получили Виолета Илиева – Началник на Регионален испекторат по образованието – град Бургас, проф. д-р.п.н. Маргарита Терзиева – Преподавател по български език и литература в Държавен университет проф. д-р Асен Златаров – град Бургас, д-р Ели Драголова – Зам. председател на Регионалния комитет по предучилищно възпитание към Международната детска организация ОМЕП, Пепа Бакалова – Началник по организация и методическа дейност в Регионален инспекторат по образованието – град Бургас, Светла Терзиева – Ст. експерт по начално образование към РИО – град Бургас и София Димитрова – Ст. експерт по предучилищно възпитание при РИО – град Бургас.
На форума ще бъдат представени презентации за историята на предучилищното образование в община Айтос и за основните теми, по които работят детските градини. Темата за приемствеността с училището ще бъде представена от училищни директори, преподавателите-гости пък ще направят научни съобщения. На събитието са поканени и всички директори-ветерани на детски градини в община Айтос.