Вход


Кметът Васил Едрев подписа меморандум в подкрепа на Бургас - „Европейска столица на културата”
09.05.2022
Много символно, навръх 9 май – Деня на Европа, кметът на Община Бургас Димитър Николов покани кметовете на общини от област Бургас да положат подписи под меморандум в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата - 2019. „Денят на обединена Европа е най-подходящият за този меморандум, защото, каузата, зад която заставаме обединени, е европейска. Община Айтос подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата. Подкрепя я безрезервно, защото културното развитие на областния град означава развитие на целия регион. Аз благодаря на кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов за решението да приобщи всички общини от областта към тази кауза. Сигурен съм, че включването на културни събития от региона, ще затвърди заявката на Бургас за престижната титла.”, коментира пред „НП” кметът на Община Айтос Васил Едрев, часове след подписването на меморандума.
Градоначалникът е убеден, че с богатата си културна програма, Община Айтос ще подпомогне кандидатурата на Бургас с много интересни събития през годините - като традиционните фолклорни празници „Славееви нощи”, например. Едно изключително събитие, което от 44 години пази българските традиции и всяка година събира в Айтос над 2500 изпълнители на български фолклор.
Пред общинското издание, кметът Васил Едрев сподели още увереността си, че Бургас ще успее да се пребори за титлата, защото има огромен културен потенциал. И защото има подкрепата на общините и хората от област Бургас.