БЕБЕ – 2009 СЕ РОДИ НА БАБИНДЕН
12.01.2022

БЕБЕ – 2009 СЕ РОДИ НА БАБИНДЕН

 

 

Навръх Бабинден /08.01.2009 година н.с./, в 11,30 часа в АГО на общинската болница проплака първото бебе на Айтос за 2009 година. Дано това е предзнаменование, че през тази година новородените ще са повече. Годината ще е по мъжки силна за айтозлии, защото младенецът ни – 2009-та е от мъжки пол. Ако се опитаме да погадаем, трябва да кажем още, че на Айтос и гражданите му няма да им липсва смелост и храбро ще отстояват целите си през новата година.

Щастливата майка Недка Байчева Тодорова даде на рожбата си името Славчо. Екипът помогнал за появата на бебето беше ръководен от д-р Венелин Каменски с акушерка Роси Овчарова.

Явно първото айтоско новородено е очаквало акушерския празник, за да се появи на бял свят. Айтоските акушери обаче, отново са категорични, че ще празнуват професионалния си празник на 21 януари т.г. /по стар стил/. Тогава ще ви предложим повече информация за това колко деца са се родили в общината и дали броят им расте или намалява. Ще научим повече за делниците на медицинските работници в  отделението с началник д-р Венелин Каменски и с какво ще ги изненада Община Айтос и кметският екип, който традиционно празнува с акушерите.Добавете коментар


Име:
E-mail:
Коментар:

Въведете текста от картинката: