Вход


Златин и Мирела презвеха Бахрейн, през 2014-та ще радват публиката в Монте Карло и Палма де Майорка
06.01.2022
Великолепието на акробатичните танци на Златин Киров и Мирела Иванова, на което айтозлии нееднократно са се наслаждавали, получи световна известност в самия край на 2013 година. Новината от последните дни на старата година е, че златната ни смесена двойка по спортна акробатика вече направи първи успешни стъпки в новото си амплоа – танца на голямата сцена.
Не къде да е, а в Манама, столицата на богатото петролно емирство Бахрейн, айтоската двойка взриви с възторзи и аплодисменти огромния тамошен Национален театър. Романтиката на акротанца им успя да се впише в духа на града с огромните небостъргачи и публиката от арабски шейхове, сред които и Министъра на културата на Бахрейн.
Златин и Мирела са в приказката, която продължава да им се случва на живо. Двете вечерни представления на сцената в Манама приели като текст за таланта си. А от арабските ширини се върнали много по-уверени в артистичното си бъдеще.
В спектаклите в Бахрейн Златин и Мирела участвали заедно с българския Балет „Арбеск” и с оркестъра на град Русе. Веднага след появата си на сцената получили и поредното привлекателно предложение – покана от организаторите за участие в известното цирково шоу в Монте Карло, Монако. За оазиса на казината и ежегодните ралита на Формула 1, грациозната ни двойката ще отпътува на 9 януари т.г.. Гастролът ще е кратък, но затова пък почти цялата 2014-та е вечеедложения за изяви в Европа, Златин и Мирела избрали да подпишат 8-месечен договор за участие в изисканото шоу „Пирати” в Палма де Майорка. В началото на м. март започват репетициите им с хореографите на шоуто, а участията им на сцена са планирани за м. април.
„Перфектна сцена, уникален декор с LED екрани. Зашеметяващо шоу и публика, пред каквато никога не сме играли – това беше Бахрейн. Оптимист съм за участията ни в Палма де Майорка тази година, сигурен съм, че много добре ще се впишем в шоуто в Испания,” каза за общинското издание известният айтоски акробат, дни преди да стегне багажа си за Монте Карло.