Към новия сайт ⇒ Aytos.bg
Вход


Айтос - преди и сега
29.10.2021
АЙТОС-ПРЕДИ И СЕГА е фотоизложбата, която в продължение на три празнични дни поддържаше интереса на айтозлии от всички възрасти в центъра на града. Това е и първата в Айтос изложба на постери на открито.
Достъпна, интересна и професионално подготвена – така най-общо може да бъде харастеризирана уникалната фотоизложба, дело на айтоският художник- фотограф Константин Николов- Косара. Изработена е по идея на Народно читалище „Васил Левски 1869” и е финансирана от Ротари клуб-Айтос.
В експозицията са включени 40 фотографии, 20 от които са от архива на Читалището, а останалите 20 са съвременен контрапункт на миналото на родния град. Идеята на автора е да се проследят промените в развитието на града ни от края на XIX до началото на XXI век. Фотографиите са запечатали интересни моменти от миналото и същевременно представят Айтос в нови образи и форми.
Константин Николов- Косара е роден в град Айтос. Работи в областта на художествената и рекламна фотография. Самостоятелните изложби, конкурси и фотосесии за списания и реклама са една малка част от неговия творчески път. Пейзаж, портрет, актова фотография са теми които не спират да го вълнуват.
„НП” научи още, че Косара има идея за издаването на фотоалбум с най-добрите му фотографии, запечатали мигове от живота на Айтос и айтозлии.