Вход


SOS!!! ЗА АКРОБАТИТЕ НА АЙТОС
09.08.2021

Този зов може би нямаше да е необходим, ако живеехме в друго време и на друго място. Но… за добро или лошо – времето е 21-ви век, световна икономическа криза; мястото е Айтос – малка точица в географията на България и светa. Август е – време за отдих и забавления.
За две двойки акробати, обаче, няма почивка. Веднага след държавния шампионат деца и треньорки отново влязоха в залата.
Всеки ден! Двуразово! Въпреки жегите!
Причината: Пред айтоските таланти има ново предизвикателство: Европейското първенство по акробатика в град Варна.
Наши деца имат изключителната възможност да бъдат част от представителния тим на България през месец октомври. Но! Преди националния лагер – сбор отборът ще трябва да финансира подготовката на спортистите и лагер, който започва в края на месец август. Трябват, разбира се, и нови екипи! И отново познатия проблем – парите които не достигат.
Погледнато философски, сумата не е голяма – 3000лв… Но родители и треньори са разтревожени. Защото преди всяко състезание майки и татковци, баби и дядовци, по – големи братя и сестри – всички вадят тайно скътаните левчета! За хотел, за път или храна – все за нещо не са достигнали…
Клубът няма достатъчно средства. Родителите вече изнемогват. Отговорните институции нехаят. Не е тяхна работа. От избори на избори всички дружно ни уверяват, че децата, образованието и спорта са техни приоритети! После настава тишина!
Затова ние - родители, спортисти, радетели за спорта в града ни- решихме да се обърнем не към тези, които имат власт, а към тези, които имат силата – хората на град Айтос и хората зад пределите на града ни!
Обръщаме се към всеки, който носи в сърцето си любовта към спорта! Към всеки, който е чувствал възхищение, гордост и трепет, когато на сцената играят айтоските акробати! Към всеки, който вярва, че деца от малкия ни град са достойни за националната фланелка!
И молим всеки, който е в състояние да помогне финансово на клуба по акробатика, да го направи сега!

• Може да направите дарение по сметката на клуба BG95BUIN95611000053570 BIC BUINBGSF ,АЛИАНЦ БАНК АД  (дарение за Европейско първенство по акробатика-2011)
• Може лично да се свържете с треньорския щаб; тел + 358 898 636360 - Д. Грудева
• Може да направите своето дори много скромно дарение в дарителските касички в благотворителни касички : храм "Св.Димитър Солунски"-Айтос, Аптека "Владеви"(на колелото), Аптека "Аквамарин"(в центъра)
Айтос е град на орли, град на талантливи и можещи деца, град на горди хора!
Ние вярваме в силата на малкия, обикновения човек! Знаем, че океанът се състои от милиарди малки капчици!
Вярваме, че всички ние ще имаме десетки причини да се гордеем отново и отново с успехите на айтоските акробати и с това, че сме допринесли мъничко за тях!
Бъдете благословени! Поклон и предварителна благодарност към всички хора с добри сърца!

Инициативна група „За акробатите на  Айтос”