Вход


СЪВЕТВАХА АЙТОЗЛИИ КАК ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ТЮТЮНЕВАТА ЗАВИСИМОСТ
16.05.2021
В понеделник, 14 май, на площада в Айтос се проведе атрактивно събитие, под мотото „Животът обича непушачите!”. Инициативата е по проект „Информирани и здрави” и имаше за цел да представи пред айтозлии вредите от активното и пасивно тютюнопушене.
Събитието беше  организирано от Министерството на здравеопазването, Община АЙТОС, РЗИ - Бургас и Медия Експерт Груп 2011. Информационната среща е част от национална кампания, която се провежда в 19 града на страната. Основната цел е да повиши информираността на целевите групи относно вредата от тютюнопушенето.
На площада в центъра на града бяха представени филми за вредата от тютюнопушенето в дома, на работното място, нуждата от въвеждането на пълна забрана на тютюнопушенето в закритите обществени и работни места и обществения транспорт,  риска от пожари, както и възможностите за самостоятелно преодоляване на тютюневата зависимост.
Партньори на кампанията са Община АЙТОС, Регионална здравна инспекция - Бургас, браншови организации, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии, лидери на мнение, лекари, журналисти.
Проектът се осъществява от Министерство на здравеопазването с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.