Кметът подписа договор за финансиране на айтоски проект по „Красива България”
05.02.2022

Във вторник /03.02. 2009 г./ в София, кметът на Община Айтос Евгени Врабчев подписа с Премиера Сергей Станишев $Мемурандум за разбирателство$ за спечелен от Общината проект по „Красива България”. В церемонията по подписването участваха още социалният министър Масларова, вътрешният министър Михаил Миков и кметове от други общини в страната..
Само минути след завръщането си в Айтос, кметът каза за „НП”, че сключеният договор е на обща стойност 200 хил.лв, от които делът на държавата ще е 50%, толкова ще е и делът на Общината. 180 хил. лв от тях ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности за реконструкцията на ЦДГ „Здравец”. 20 хил. лв от средствата ще бъдат инвестирани в преквалификация на безработни айтозлии.
ЦДГ „Здравец” е четвъртата детска градина в община Айтос, която ще бъде основно ремонтирана не с бюджетни пари, а със средства по програми, благодарение на проектите, които изготвя общинската администрация.
Кметът Евгени Врабчев потвърди, че до края на м. февруари т.г. се окачва подписването на друго такова споразумение, този път за ремонта на ЦДГ „Калина Малина”. Финансирането ще е от Социално-инвестиционния фонд.
Научихме още, че от следващата седмица, както винаги до сега, Общинската администрация ще даде подробни отчети за свършеното през 2008 година, които ще бъдат публикувани на страниците на вестник „Народен приятел” и излъчени по Радиовъзел - Айтос. Отчетите ще бъдат направени по общински дирекции, по отдели и направления, за да са наясно айтозлии как са работили общинските служители през миналата година. Кметът счита, че отчетите са едно от основните задължения на администрацията, която е призвана да служи на гражданите