Вход


Село Караново празнува 680 години от създаването си
22.09.2021
На 22 септември т.г., в Деня на българската независимост, с. Караново отпразнува 680 години от създаването си и 120 години от построяването на църквата „Св. Архангел Михаил”. Водосвет за здраве и благополучие на карановци отслужи ставрофорен иконом Тодор Попиванов. Кметът на Община Айтос Васил Едрев и двамата му заместници Димитър Димитров и Мариана Димова присъстваха на празничната служба в обновената църква. По повод кръглата годишнина, кметът дари храма с икона на Свети Мина, с пожеланието светецът да пази и закриля карановските семейства.
След църковната служба, на тържеството, което се пренесе в центъра на селото, градоначълникът поздрави жителите по повод 680-годишнината. Неговите очаквания от кметицата Надя Димитрова са да представи своята визия за бъдещето на селото, а карановци получиха карт бланш да споделят всяка своя идея и предложение за бизнес с общинското ръководство, за да получат подкрепа.
Кметицата на Караново изненада стотиците на площада с интересни факти от дългогодишната история на селото. В програмата на концерта по повод двойния празник, участваха местни и гостуващи състави и изпълнители, както и най-малките жители на селото – децата от ЦДГ с. Караново. В църквата-юбиляр пък раздадоха курбан за здравето и благополучието на карановци, осигурен от спонсори