Вход


ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ СТАВА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНА АЙТОС
05.01.2022
В самия край на 2011 г., местният парламент в Айтос даде съгласието си Община Айтос да придобие безвъзмездно държавен имот -  бившето помощно училище „Д-р Петър Берон” – Айтос. Училището стои заключено в продължение на повече от три години и освен охраната там не влиза никой. Решението за трансформиране на собствеността е на Министерския съвет, който прехвърля имота от държавата към общината.
Ще припомним, че държавното помощно училище в Айтос беше закрито през м. юли 2008 г. със Заповед на министъра на образованието. Имотът представлява масивна сграда, на три етажа, със застроена площ от 284 кв.м. Училището, което е построено през 1965 г., има и двор от 1438 кв.м.
С придобиването на имота Община Айтос ще увеличи сградния фонд на общинските училища. Естествено, сградата се нуждае от сериозен ремонт, за финансирането му ще се кандидатства по европейски оперативни програми.
Общинският съвет възложи на кмета Васил Едрев да подготви и представи пред Областния управител необходимите документи и да сключи договор за придобиване право на собственост.Добавете коментар


Име:
E-mail:
Коментар:

Въведете текста от картинката: