Вход


СПОРТЕН КЛУБ „АТЛАС” - АЙТОС С РЕПУБЛИКАНСКА ТИТЛА ПО СИЛОВ ТРИБОЙ
07.05.2022
Един съвсем нов спортен клуб в Айтос вече дава заявка за национална известност. Още преди на научи за създаването му, „НП” вече знае за първия му голям успех. Става дума за Спортен клуб по силов трибой „АТЛАС” – град Айтос с треньор Красимир Кондов.
Момчетата от Клуба тренират организирано едва от месеци, но това не им попречи да спечелят категорично отборното първо място на Републиканския турнир за младежи до18 години, който се проведе в град Горна Оряховица на 28 и 29 април т.г..
Специално за „НП”, Кристиян Костов, който е състезател във възрастовата група над 18 години, разказа за блестящото представяне на петимата участници от Клуба, които за първи път мерят сили на състезание извън Айтос, и то национално.
Честта на  Клуб „Атлас” и на град Айтос, на републиканското първенство достойно защитиха айтоските младежи - Преслав Енчев, който извърши своеобразен подвиг и постигна цели четири нови рекорда. Преслав убедително се класира на 1-во място и събра възторзите на журито, специалистите и публиката в Горна Оряховица. Отлично беше представянето и на другата ни млада надежда – Николай Николов, който също се класира на първо място. Младежите Веско Георгиев и Мирослав Костов спечелиха за Айтос две втори места в силовата надпревара, а Руси Кърмадиев заслужи третото място.
Личните успехи за момчетата и отборното първо място на Клуба изведе„Атлас” – Айтос на сериозни национални позиции още с първото му участие в най-авторитетното състезание. Ясно е, че силовият трибой има бъдеще в Айтос. Стискаме палци на момчетата за следващото им състезание – отворения турнир за силов трибой на 19 май т.г.