Вход


ОБЩИНАТА ОТКЛЮЧВА ЗАТВОРЕНИ ОТ ГОДИНИ УЧИЛИЩА
01.08.2021
Цялата база и двора на Основно помощно училище „Д-р Петър Берон”, което държавата закри през 2008 година, ще се стопанисва от ОУ „Атанас Манчев” реши с гласуване Общинският съвет в края на м. юли. Доскоро имотът беше частна държавна собственост, заключен и неизползван.
На 6 юли 2012 г. държавата прехвърли на Община Айтос безвъзмездното право на собственост върху училището с площ от 1438 кв.м, заедно с масивна сграда, на три етажа, със застроена площ от 282 кв.м.. Тогава, лично Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пристигна в Айтос, за да присъства на церемонията по подписване на документите за предаване на училището на Общината. Подписи под протоколите сложиха Областният управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът Община Айтос Васил Едрев.
Закритото училище ще се ползва като филиал на ОУ „Атанас Манчев”, в което се обучават 500 ученици. С предоставянето на имота, ръководството на учебното заведение ще може да изпълни новите образователни изисквания за целодневно обучение на децата до ІІІ клас. В бившето помощно училище ще се развиват още извънкласни форми и допълнителна работа с учениците.