Вход


Над 8 300 лв събраха 8 клуба от благотворителната вечер „ЗАЕДНО ЗА СПОРТА В АЙТОС!”
18.05.2021
„Заедно за спорта в Айтос!” - това беше мотото на благотворителния коктейл, който подготвиха осем от спортните клубове в Айтос, със съдействието на Община Айтос вечерта на 17 май – Деня на спорта.
В благотворителната инициатива се включиха Сдружение „Волейболен клуб Айтос”, Сдружение Клуб по спортна акробатика „ОРЕЛ”, Сдружение Лекоатлетически спортен клуб „АЙТОС”, Сдружение Мотоциклетен спортен клуб „РИНГ”, Сдружение Спортен клуб по борба „АЙТОС”, Сдружение „Спортен клуб по ловна стрелба „Сокол-2010””, Сдружение „Футболен клуб Вихър Айтос”и Сдружение Шахматен клуб „АЕТОС 64”
Опирайки се на добрия опит на СКСА „Орел” – Айтос, който преди няколко години организира подобна проява, този път айтоските спортни деятели обединиха усилията си, за да наберат средства в подкрепа на спорта и талантливите спортисти на община Айтос. 8360 лв беше сумата набрана за спорта в Айтос от куверти, томбола и благотворителен търг, благодарение на инициативата и добрата организация на шефовете на клубовете – Мариян Маринов, Христина Стоилова, д-р Галина Петрова, Любомир Момчилов, Борислав Георгиев, Ружди Ахмед, Валентин Иванов и Георги Маджаров.
В ресторант „Водопада” се събраха спортисти, спортни деятели, общинари, бизнесмени, медии и приятели на различните клубове с идеята да ангажират айтоската общественост с проблемите и успехите на спортистите, които издигат авторитета на общината и Айтос. Кметът Евгени Врабчев и Зейджан Али – Председател на Общински съвет – Айтос поздравиха организаторите и им благодариха за инициативността и желанието да търсят начини за допълнително финансиране на своите клубове. Всяка година в бюджета на Община Айтос се отделят пари за спорт, и в годините тези средства растат. Общинските субсидии, обаче, са недостатъчни за цялостната издръжка на спортните клубове.
Благотворителният коктейл в Деня на спорта да стане традиция, си пожелаха и домакините и гостите, които активно участваха не само в томболата и благодетелния търг, но в танците. Децата-спортисти разпродадоха над 600 билета, а присъстващите със затаен дъх очакваха, кой ще е щастливецът, който ще спечели най-голямата награда – велосипед, дарен от две агробизнес дами – Дарина Ташкова и Румяна Андонова.  Късметът споходи състезателката по спортна акробатика Борислава Стойкова, която демонстрира пред всички колоездачните си умения. А за приза дарител номер едно на вечерта безапелационно се пребори собственикът на „КУШ ГРУП” – Неждет Куш, който направи дарение от 1000 лв. Сред дарителите бяха Община Айтос, ресторант „Водопада”, местни фирми и представители на управителните съвети на клубовете.


Добавете коментар


Име:
E-mail:
Коментар:

Въведете текста от картинката: