Вход


ВК „АЙТОС” СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП НА ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА НА МФВС
14.09.2021
В първата събота от септември в спортна зала „Аетос”, сдружение „Волейболен клуб Айтос” даде начало на изпълнение на ІІ етап от проект по Програма „Спорт за децата в свободното време” направление „Начално обучение по вид спорт”, финансиран от Министерство на физическото възпитание и спорта в размер на 6000 лв. Чрез проекта сдружението предоставя на децата възможност за първи път да се докоснат до един спорт, който носи много приятни и незабравими изживявания-волейбола.
 Първия етап по изпълнението му приключи в средата на м. юли. Партньори в изпълнение на това полезно начинание са Община Айтос, вестник „Народен приятел”, Радио „Айтос”, СОУ „Хр.Ботев” и СОУ „Н.Вапцаров” – Айтос. По време на първия етап за времето от 26 март до 10 юли, в заниманията се включиха 45 момчета и момичета разделени на 3 групи по възрасти и пол. Тренировките се провеждат в три дни от седмицата по 1 час. Обучението по волейбол е напълно безплатно и се провежда от квалифициран спортен специалист-Михаил Йорданов. По време на заниманията е осигурено дежурно медицинско лице. За първия етап се състояха общо 141 занимания. На всички участници бяха раздадени спортни екипи с лого и надписи на програмата и бяха закупени нови спортни пособия-топки, мрежа, кош за топки и др.
 На проведена среща с родителите в началото на м.април беше презентирана програмата и се раздадоха мултимедийни дискове с информация за нея, правилата на волейбола, методика за работа и много снимки. За деня на спорта 17 май се беше организирано състезание между отделните групи. Бяха подготвени и награди, връчени в тържествена обстановка от Зам. кмета на Община Айтос-М.Чолакова.
 Втората част на проекта стартира и ще приключи на 29 октомври т.г. със състезание между всички участници. Изпълнението на проекта дава една нова възможност за оползотворяване на свободното време на учениците. На всички участници за първи път се предоставя възможност за ползване на закрита спортна база и обучение от квалифициран специалист. Мнението на по-голяма част от децата, както и на техните родители е, че тази форма е много полезна и предоставя възможност на много деца да направят първи стъпки във волейбола и да продължат трайно да се занимават със спорт.
 На този етап всички участващи деца в заниманията очакват с нетърпение подновяването на спортните занимания. За по-голяма част от тях заниманията се превърнаха в едно приятно изживяване. По време на прекъсването, на децата беше осигурен достъп до корта за плажен волейбол, като много от тях се включиха в организираните турнири.
„ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ АЙТОС”