Вход


МНОГО ПРОЯВИ В СЕДМИЦАТА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ
14.09.2021
За поредна година, периодът от 12 до 16 септември е обявен за Седмица на пожарната безопасност. На 14 септември, съгласно решение на МС от 1995 г., огнеборците в РБ честват своя професионален празник. В тази връзка Рс „Пожарна безопасност и защита на населението”-Айтос организира провеждането на разнообразни прояви, като основна цел е запознаване на населението със същността и специфичните особености в дейността на пожарникарите. На 11 септември от 9.00 часа в градската спортна зала „Аетос” се проведе ІІ-ри открит турнир по тенис на маса за купите на РСПБЗН-Айтос в три възрастови групи. По време на цялата празнична седмица от 9,30 ч. до 12,00 ч. в службата е открита приемна за граждани с телефон за връзка 2-23-10/0558/.
Във връзка с началото на учебната година се проведоха срещи с директори на учебни и детски заведения, в които акцентът беше поставен върху въпроси, касаещи пожарообезопасяването и осигуряването на пожарнта безопасност в този род обекти. На 13 септември от 9,30 ч. беше провеждено демонстративно занятие за гасене на пожар и оказване на първа помощ в салона на НЧ „Васил Левски 1869” -.Айтос.
На професионалния празник на служителите -14 септември в местните медии беше представена информация за пожарната обстановка в района и за възникнали характерни произшествия. По повод празника бяха отличени служители, проявили висок професионализъм при ликвидиране на произшествия .Навръх 14 септември в организирани мероприятия в гр.Бургас взеха участие настоящи и бивши служители от Айтос.
Всички служители се включиха в дарителска кампания в помощ на непълнолетните деца на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци, както и за подпомагане на 28-годишния колега-огнеборец Павел Андреев от София, който страда от тежко онкологично заболяване. За времето от 9,30-17,00 часа на 15 септември е обявен Ден на отворените врати в пожарната служба. Всички граждани, проявяващи интерес могат да ни гостуват и да се запознаят отблизо с професионалната дейност на огнеборците от гр. Айтос.
На 16 септември от 10.00 часа в двора на службата ще се проведе ритуал по полагане на венци от настоящи и бивши служители на паметната плоча на Стефан Цонев. На същия ден от 11.00 часа в актовата зала на СОУ „Н. Вапцаров”-Айтос във връзка с начало на учебната година предстои провеждане на матине. На него ще се презентира дейността на младежките противопожарни отряди в учебното заведение и ще бъдат отличени фирми и организации-спомоществователи, оказали съдействие при участие в ХІ републиканско първенство на МПО „ОРЕЛ-160” през м. юни 2011 г. На 17 септември от 18,00 часа в етнографски комплекс „Генгер” ще се състои ХІІІ-та традиционна среща-коктейл на пожарникари-ветерани и действащи служители. През периода между 15 и 20 септември се очаква да се получат защитни средства от Англия (въздушно-дихателни апарати, бутилки, каски и облекла), които ще бъдат закупени със средства от двете общини  -Айтос и Руен.
 Първото мероприятие беше проведено малко по-рано - в края на м. август на 26-28 08. 2011 г. на корта в градската градина до к-с „Вълнолома” в гр.Айтос-ІХ-ти открит турнир по плажен волейбол „AYTOS BEACH VOLLEY” (в две възрастови групи-за мъже и учащи до 16 г.) съвместно с волейболния клуб в града и „Арекс” ООД за наградите на РСПБЗН-Айтос