Вход


Искате ли да знаете повече за община Айтос?

Община Айтос обхваща южните склонове на Източна Стара планина и долината на река Айтоска. Територията й е 402.866 кв. км. Има разнообразен релеф, климатът е умерено континентален и е с население 35 600 души. В състава й са включени град Айтос и 16 населени места.

През община Айтос преминават важни транспортни комуникации – железопътната линия София – Бургас, автомобилния път София – Бургас и автомобилния път от Южна България, през Айтоския проход за Шумен – Русе и Варна. 

 

АРХИТЕКТУРНО ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС “ГЕНГЕР” - Айтос

 Едно неповторимо преживяване под чардаците на старите къщи… 

         Хотел, механа, кафене, музей, конферентна зала.

За резервации - тел.: 0558 261 58; 

администрация - тел.: 0558 261 57

 

  

Педагогическият форум за предучилищно възпитание, организиран от Община Айтос на 11 май т.г. да прерастне в Национална конференция, за да могат всички детски градини в страната да се поучат от опита и методите на работа в айтоските детски заведения. Такава беше високата оценка за форума, споделена пред кмета на Община Айтос Васил Едрев от най-добрите експерти и преподаватели във висши учебни заведения в Бургас – проф. д-р.п.н. Маргарита Терзиева и представителите на Регионалния инспекторат по образованието – Бургас д-р Ели Драголова и Светла Терзиева. Трите дами не скриха възхищението си от добрата организация, интересните похвати и презентациите представени на форума. Кметът Васил Едрев потвърди готовността на Общината да съдейства и да подкрепи идеята. За «НП» проф. д-р.п.н. Маргарита Терзиева призна, че богатият опит на предучилищното образование в Айтос може да бъде ръководство за работа на педагозите в България, а Айтос да се превърне в естествен център на традициите и новостите в предучилищното
Още за форума

[Целият текст на новината]
Днес, на 11 май 2012 година, от 09,30 часа в Заседателна зала на Община Айтос се провежда Педагогически форум на тема „ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СОЦИАЛНОТО И В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ПРОСТРАНСТВО”, посветен на 130 години предучилищно образование в България и 62 години от създаването на първата детска градина в Айтос.

[Целият текст на новината]
Рисунките на 60 деца от всички детски градини на територията на община Айтос бяха подредени на обща изложба в Ритуалната зала на Община Айтос на 7 май т.г. За съвместната експозиция поводите са два – 130 години от началото на предучилищното образование в България и 62 години от създаването на първата детска градина в Айтос, чийто приемник днес е ОДЗ „Пролет”.
[Целият текст на новината]
ОБЩИНА АЙТОС УВЕДОМЯВА ГРАЖДАНИТЕ, ЧЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕРЕНИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА 12 МАЙ /СЪБОТА/, КОГАТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КАМПАНИЯТА НА БТВ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”.
ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ,  ОРГАНИЗАЦИИ И ИНСТИТУЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД АЙТОС  МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В КАМПАНИЯТА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СЛЕДНИТЕ УЧАСТЪЦИ:

[Целият текст на новината]
Един съвсем нов спортен клуб в Айтос вече дава заявка за национална известност. Още преди на научи за създаването му, „НП” вече знае за първия му голям успех. Става дума за Спортен клуб по силов трибой „АТЛАС” – град Айтос с треньор Красимир Кондов.
[Целият текст на новината]