Вход


Почетният консул на България за Тоскана, Италия поиска среща с кмета
23.01.2022
Авд. Александро Бузони – Почетен консул на България за Тоскана, Италия поиска в сряда среща с кмета на Община Айтос Васил Едрев. Близо час, кметът и зам. кметовете Мариана Димова и Димитър Димитров разговаряха с италианския дипломат, който в момента работи за осъществяване на по-тясно сътрудничество между провинция Тоскана и област Бургас. Г-н Бузони е проявил интерес към възможностите за инвестиции и ресурсите на територията на община Айтос.
В града ни от години работят две стабилни италиански фирми за преработка на череши и доставка на техника, което е доказателство за добрата бизнес среда в Айтос. Дали и как ще се задълбочат икономическите ни връзки с италианската провинция, вероятно ще стане известно след предстоящата среща на дипломата с Областния управител на Бургас.
 Ще припомним, че господин Бузони е човекът, благодарение, на който България стана свидетел на уникалната по рода си изложба през 2007 г. - „Леонардо да Винчи - учен и изобретател", която беше видяна 4 млн. души по света.