Вход


ОБЩИНА АЙТОС В ТРЕСКАВА ПОДГОТОВКА ЗА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”
26.04.2022
Представители на кооперации и земеделски фирми на територията на община Айтос вчера на среща с кмета на Община Айтос Васил Едрев декларираха готовността си да се включат с хора и техника в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 12 май т.г. Пълната мобилизация на силите стана в присъствието на кметовете и кметските наместници на 16-те населени места в общината. Кметовете представиха график за почистване на замърсените терени и нерегламентираните сметища в деня на инициативата. Зърнопроизводителите на място се договориха с тях за начина, по който ще протече кампанията в Айтос и във всяко населено място, и къде каква техника ще е необходима.
„Инициативата е обща – на зърнопроизводителите и на кмета на Община Айтос. Трябва да си помагаме, защото имаме обща цел – да живеем на чисто. Едва ли ще можем да изчистим община Айтос за един ден, но със сигурност ще продължим да го правим и в бъдеще.”, заяви от името на зърнопроизводителите Вели Шукри, арендатор от с. Мъглен.
Специално за срещата и подготовката за Деня на чистенето, в Айтос пристигна и Нели Георгиева от Съюза на зърнопроизводителите в Бургас. „Решили сме, ние, членовете на Съюза, по райони да се включим в кампанията. Всеки ще съдейства за почистването на района си. Не само зърнопроизводителите, но и всички земеделски производители, които разполагат с необходимата техника, до един ще се включат в почистването.”, категорична беше г-жа Георгиева.
От 9,00 часа на 12 май граждани и техника ще излязат заедно, за да изчистят община Айтос. На общински телефон всеки от айтозлии може да заяви желанието си да се включи в кампанията. Общината ще осигури ръкавици и чували за отпадъците и поема ангажимента да транспортира отпадъците до градското депо.