Вход


ОБЩИНА АЙТОС СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА 70 ХИЛ. ЕВРО ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В С. КАРАГЕОРГИЕВО
27.07.2021
Община Айтос спечели безвъзмездна финансова помощ от международния фонд „Козлодуй” на стойност 70 000 евро ремонт и саниране на Целодневната детска градина в с. Карагеоргиево. Кметът Васил Едрев трябваше да бъде на заседанието на Общинския съвет, затова от името на Община Айтос заместник-кметът Мариана Димова присъства на официалната церемония в хотел „Хилтън” в София, на която министър Делян Добрев й връчи официалното писмо с одобрение на проектното предложение. На събитието присъства Министър председателят Бойко Борисов.
С безвъзмездната помощ от фонда, Община Айтос ще санира детската градина в Карагеоргиево, която не е ремонтирана от изграждането й през 1985 година. Ще бъде подменена дограмата и санирани таванът и мазетата на сградата. Ще бъде енергийно ефективно оптимизирана електрическата инсталация и подменена отоплителната система.
 „Това са свежи пари за бюджета, от които имаме нужда. Подали сме още едно проектно предложение за финансиране по фонд „Козлодуй” за саниране на Народно читалище „Васил Левски 1869”. Очакваме одобрение и на този проект.”, каза кметът на Община Айтос Васил Едрев.
На церемонията по подписване на споразуменията по фонд „Козлудуй в София участва и Винс Новак – директор „Ядрена безопасност” в ЕБВР.