Вход


ИВАН ИВАНОВ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА РОТАРИ КЛУБ - АЙТОС
04.07.2021
С молитва и ротарианския химн, започна церемонията по предаването на президентските символи в Етнографския комплекс „Генгер” във вторник вечерта, с която беше дадено началото на новата ротарианска година в Ротари – Айтос. Досегашният президент на Ротари клуба Красимир Енчев припомни на приятелите и гостите на събитието, сред които беше и кметът на Община Айтос Васил Едрев, дейността на Клуба през изтеклите 12 месеца - благотворителни инициативи, строителството на пешеходно съоръжение в Айтос, турнири, състезания, семинари и обучения, посещения на клубове в страната и чужбина. „Може би не всичко успяхме да свършим, но съм горд, че през цялото време имах подкрепата на приятелите в осъществяването на нашите начинания. Аз съм късметлия, за това, че в лицето на пастпрезидента Иван Иванов срещнах приятел, който много активно участваше в организирането на всички прояви. Настъпи момента, в който той трябва да поеме президентския пост”, каза още Красимир Енчев преди тържествено да връчи огърлицата на новия президент на Ротари клуб – Айтос Иван Иванов, който ще бъде на поста до м. юли догодина. „За година и половина от моя избор разбрах, че да си ротарианец е изключителна чест и отговорност. Благодаря за доверието. Обещавам Ви една не лека година, но и много приятни моменти. Защото Ротари е преди всичко приятелство!”, каза новоизбраният президент.
Гост на тържествения ритуал беше и Асистент Дискрикт гуверньорът Огнян Граматиков. „Предаването на ръководството на клуба от един приятел на друг е символ на вечната промяна в Ротари. Така пазим и продължаваме основната идея на движението – безкористна служба в името на обществото. Айтоският клуб е млад, но живее изключително пълнокръвен живот, за което благодаря на всички негови членове. Благодаря на пастпрезидента Красимир Енчев и секретаря на Клуба д-р Паруш Парушев, които отлично се справиха със своите задължения през годината. Пожелавам Ви все така усърдно да служите на обществото и да пазите приятелския дух, който цари при вас,” каза в словото си Асистент Дискрикт гуверньорът Граматиков.
Новият президент Иван Иванов връчи на вече пастпрезидента Красимир Енчев символичния чук, с който той е удрял ротарианската камбана през годината на своето президентстване. Пред местните медии Иван Иванов призна, че поема президентския пост със смесени чувства на ентусиазъм и осъзнаване на високата отговорност, която ще носи през следващата ротарианска година. „За да си ротарианец трябва да си преди всичко добър човек. Да си готов да помагаш и да помагаш без да чакаш благодарности за свършеното. Надявам се, че през годината ще работим добре. Имаме програма за сплотяване на клуба и различни проекти, които да са полезни за нашия град. Ще контактуваме и с други клубове за заздравяване на ротарианското приятелство. Ще бъде трудно, но приемам предизвикателството с убеждението, че ще се справим.”, каза още президентът на Ротари клуб – Айтос.